עובדים בצפון

עובדים בצפון

אזור הצפון סובל לאחרונה מהגירה שלילית כאשר כמעט כל צעיר שני, עוזב את האזור בו הוא גדל לטובת החיים במרכז, המזמן בשבילו הרבה יותר אופציות לעבודה ולתעסוקה עתידית. המצב כיום בצפון הארץ אינו מעודד. מקומות עבודה נסגרים ובנוסף הממשלה כמעט לא משקיעה פה בפיתוח מקומות עבודה חדשים. הצעירים מרגישים שאין להם באמת לאן להתקדם פה.

עובדים בצפון מרגישים שמקום העבודה שלהם, הוא מקור הפרנסה העיקרי וחוץ ממנו אין להם כמעט אופציות אחרות. סטודנט המגיע ללמוד באזור, מעביר את זמנו במהלך התואר בעבודות זמניות ומתחלפות. אלו עבודות שקשורות בעיקר לתחום התיירות, המסעדנות והחינוך. לא במקרה אלו העבודות שנמצאות בתחתית שכר העובדים בישראל. כאשר סטודנט מסיים את התואר הראשון, הוא מצפה לרמת שכר כזו שתאפשר לו להתחיל לבנות את חייו. לכן זו הסיבה שצעירים אינם נשארים פה. הם מרגישים שאין להם באמת הזדמנות אמיתית לבנות את חייהם ולהקים תשתית יציבה לאורך זמן. הם עובדים בצפון במהלך התואר ואז מתחילים לשאול את עצמם איפה באמת יש הזדמנויות, לאן אני יכול להתקדם, איפה באמת יש לי אפשרויות חיים מגוונות וכד'. משום מה הם לא מרגישים שזה יכול להיות באזור הצפון. במקום להאשים אותם המדינה צריכה קודם כל לבדוק את עצמה ואחר כך לבדוק למה הם לא נשארים לגור במקום בו גדלו. נכון, זה מורכב מכמה סיבות, אבל העזיבה הגדולה מתרחשת לאזור המרכז, לאזור האורבני הצפוף שם הם מרגישים שיש להם יותר הזדמנויות להתפתח, להרוויח שכר הוגן שבאמצעותו יוכלו להתחיל את חייהם ולהקים משפחה. כיום בישראל זה ידוע שרמת המחירים בה כמעט לא מאפשרת קיום נורמאלי ובסיסי אם אין לך שכר טוב שתוכל לכסות על ההוצאות במידה כזו שלא תינזק עתידית.

כיום עובדים בצפון , בעיקר כאלו שזיהו מגמה הפוכה. כלומר כאלו שרואים באזור הצפון הזדמנות להקים משפחה, אולי לא בתנאים האידיאליים אך לפחות במקום פחות צפוף, רועש עם רמת חלקיקים גבוהה באוויר. היכולת של משפחות כאלו הולכת ומתמעטת לנוכח התוכניות התקציביות של הממשלה.

עובדים בצפון